Pompoensoep
Hoofdgerecht:
Citroenkip met aardappels uit de oven en spitskool
Vega: Gouden risottoballen gevuld met kaas
Nagerecht:
Turkse yoghurt met walnoten en honing
Hoofdgerecht:
Citroenkip met aardappels uit de oven en spitskool
Vega: Gouden risottoballen gevuld met kaas
Nagerecht:
Turkse yoghurt met walnoten en honing
Recepten Pompoensoep
Recept voor 4 personen
2
eetlepels neutraal smakende olie
3
tenen knoflook, grof gehakt
1
rode chilipeper, fijngehakt
1
theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel
gemalen korianderzaad
1
theelepel kaneel
1
eetlepel paprikapoeder
1 kg
flespompoen, vruchtvlees fijngehakt
2
wortelen, grof gehakt
2 dl
kokosmelk
3
eetlepels vissaus(*voor vega's weglaten, voeg extra zout toe)
2
eetlepels limoensap, naar smaak
1
rode chilipeper, in schuine ringetjes
2
eetlepels fijngesneden koriander
Olie
in middelgrote pan verhitten, knoflook en specerijen toevoegen
Smoor
alles in 1 minuut op halfhoog vuur tot het lekker geurt.
Roer
de stukken pompoenen wortel erdoor en roer nog 1 minuut.
Giet anderhalve
liter water in de pan en breng het aan de kook.
Laat
de inhoud op laag vuur 25-30 minuten pruttelen tot pompoen en wortel gaar zijn.
Laat
ze iets afkoelen en pureer de soep glad.
Roer
de kokosmelk, vissaus (*voor vega' s weglaten, voeg en extra zout) en limoensap erdoor en breng op smaak met zout.
Schep
de soep in 4 diepe borden en garneer met
chilipeper en koriander.
Gouden risottoballen gevuld met kaas
Ingrediënten voor 8 grote ballen
300 g risotto rijst
200 g mix van mozzarella en pecorino
kaas
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 geklopte eieren
bloem
Broodkruim
Olie voor frituren
50 g boter in blokjes
zout & peper
Snuf Engels mosterdpoeder
Bereiden:
Kook de rijst in kokend water gedurende
12 minuten beetgaar. Giet de rijst af en laat afkoelen verspreid over een ovenplaat
met bakpapier.
Meng de kaasmix, mosterd poeder,
parmezaan en peper.
Verdeel rijst in 8 gelijke delen. Houd een kom
water in de buurt en maak je handen een beetje nat. Neem een deel van rijst en leg
dit in de muis van je hand(ongeveer 2 cm dik). Doe 1/8 deel van de kaas mix en
een klontje boter in het midden en sluit je hand zodat zich een bal vormt. Je
kunt nu de bal zachtjes vorm gaan geven. Herhalen met de overgebleven rijst
totdat je 8 ballen hebt.
Meng de geklopte eieren met zout en peper. Rol de
ballen eerst door de bloem en vervolgens door het ei en dan door de paneermeel.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verhit de frituurpan tot 170 C en bak
de ballen tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna 8-10 minuten in de oven op 220
graden om zeker te zijn dat het midden gesmolten is. Serveer direct.
Citroenkip
met aardappels uit de oven
Verdeel rijst in 8 gelijke delen. Houd een kom water in de buurt en maak je handen een beetje nat. Neem een deel van rijst en leg dit in de muis van je hand(ongeveer 2 cm dik). Doe 1/8 deel van de kaas mix en een klontje boter in het midden en sluit je hand zodat zich een bal vormt. Je kunt nu de bal zachtjes vorm gaan geven. Herhalen met de overgebleven rijst totdat je 8 ballen hebt.
Meng de geklopte eieren met zout en peper. Rol de ballen eerst door de bloem en vervolgens door het ei en dan door de paneermeel.
Recept voor 20
personen
20 grote aardappels
20 drumsticks
10 teentjes knoflook door de midden
½ l olijfolie
5 takjes rozemarijn
Zout peper
5 citroenen elk in 6 partjes gesneden
Was de aardappels. Kook ze in 5 minuten in
water met 10 gr zout per liter.
Giet ze af en laat ze drogen. Snijd de
aardappels in vieren.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Doe de aardappels in een ovenschaal en
giet de olie erover.
Snijd de rozemarijn blaadjes fijn en
strooi ze over de aardappels en doe er vers gemalen zout en peper over. Meng
alles goed door elkaar.
Bestrooi de kip flink met peper en zout en
doe bij elke kippenpoot een halve teen knoflook tussen het vel. Zet de kippenpoten en de citroenparten
tussen de aardappelen.
Dek
de ovenschaal af en plaats in de oven. Haal na 30 minuten het deksel eraf en
plaats terug in de oven voor nog eens 30 minuten. Controleer of de kip gaar is
en serveer met de spitskool of een salade.
Spitskool
Recept voor 4 personen
1 sjalotje of klein uitje fijngesneden
750 gram gesneden spitskool
100 ml bouillon
Zout en peper
Scheutje olie
Klontje boter
Snufje komijn
Doe
de olie in een pan en fruit het uitje licht aan. Voeg de spitskool toe en roer
goed. Voeg de bouillon toe en roer goed. Voeg peper en zout toe. Laat circa 5
minuten onder voortdurend roeren doorkoken. De kool moet niet hard zijn maar
wel een beetje knapperig.
Voeg
klontje boter en snufje komijn toe en serveer.
Turkse yoghurt met walnoten en honing
Recept voor 8 personen
1 liter Turkse yoghurt
100 gram gepelde walnoten verkruimeld
8 eetlepels honing
Meng alles door elkaar en serveer in schaaltjes.