Wrap met kip of bonen
Hoofdgerecht
Maaltijdsalade
Nagerecht
Chocolade bavarois met frambozencoulis
Recepten
Wrap met kip of bonen
Recept voor 2 personen
4 mais
tortilla’s
1 fijngesnipperde ui
3 tomaten in kleine blokjes
1 rode peper fijngesneden
1 paprika in blokjes
1 kipfilet in blokjes of 1 blikje uitgelekte
zwarte bonen
2 teentjes knoflook fijngesneden
50 gram geraspte pittige kaas
olijfolie
zout
peper
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngesneden verse koriander
Voor de tomatensalsa de tomatenblokjes, rode peper en de helft van de
gesnipperde ui, citroensap, koriander, zout, peper door elkaar mengen. Zet
apart en bewaar.
Voor de vegaversie.
Prak de zwarte bonen tot een puree en voeg peper en zout naar smaak toe.
Voor vlees versie.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kip snel goudbruin tot de
stukjes net gaar zijn. Haal dan de kip uit de pan.
Voor vlees en vegaversie.
Bak nu de paprika, ui en knoflook in de olijfolie.
Zodra de ui glazig is, de kip of voor vega versie de zwarte bonen en de helft van de tomatensalsa toevoegen (de rest van de salsa bewaren
voor het serveren!).
Laat alles goed warm worden en zet dan de pan uit.
Vet de tortilla’s aan de buitenkanten lichtjes in met wat
olijfolie.
Strooi wat geraspte kaas over de tortilla’s.
Verdeel vervolgens het kip- of bonenmengsel over de kaas.
Strooi tenslotte weer wat kaas over het kip- of bonenmengsel en rol de tortilla’s op.
Leg de wraps op een bakplaat, zorg dat ze elkaar niet
raken en bak ze totdat de kaas gesmolten is en de kip of bonen goed warm zijn.
Serveer een halve tortilla per bord de resterende tomatensalsa.
Maaltijdsalade
Ingrediënten
overzicht voor 8 personen als hoofdgerecht.
•
1
kg nieuwe aardappelen
•
250
gram dunne sperziebonen
•
250
gram diepvries doperwten
•
250
gram rauwe winterwortelen in julienne reepjes gesneden
•
400
gram tonijn of vega geitenkaas met kruiden
•
3
dl mayonaise
•
4
eetlepels citroensap
•
2
tenen knoflook
•
8
eieren
•
8
kleine zure augurken
•
2
eetlepels kappertjes
•
5
eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie
•
5
eetlepels fijngesneden verse dille
•
Versgemalen
zout en peper.
Salade
bereiden
•
1
kg nieuwe aardappelen met schil, goed gewassen, in vieren gesneden, in zout
water in 12 minuten net gaar gekookt.
•
250
gram dunne sperziebonen en 250 gram diepvries doperwten uit de vriezer in 4
minuten beetgaar gekookt en afgespoeld met koud water
•
250
gram rauwe winterwortelen in julienne reepjes gesneden
•
2
eetlepels klein gesneden verse bladpeterselie
•
2
eetlepels fijn gesneden verse dille
Al
bovenstaande ingrediënten voorzichtig door elkaar mengen in een mooie grote
schaal.
Saus
bereiden
•
3
dl mayonaise
•
4
eetlepels citroensap
•
2
fijngesnipperde tenen knoflook
•
Versgemalen
zout en peper.
•
Eventueel
beetje water
Al
bovenstaande ingrediënten tot een gladde saus roeren.
Garnering
•
500
gram tonijn uitgelekt en in stukjes verdeeld
•
8
kleine augurken in dunnen plakjes gesneden
•
2
eetlepels kappertjes (goed afgespoeld met koud water)
•
8
hard gekookte eieren elk in vier partjes gesneden
•
Paar
takjes dille
Serveren
•
Doe
de salade op de borden
•
Verdeel tonijn over de borden (niet
voor vega dan geitenkaas)
•
Garneer met de eieren, augurk en
kappertjes
•
Sprenkel
de saus over de salade
•
Leg een takje dille op de salade
Chocolade bavarois met
frambozencoulis
Ingrediënten voor 12 x kleine chocolade bavarois
•
1/2 liter melk
•
250 gram chocolade
•
1/2 liter room
•
8 blaadjes gelatine (voor vega agar agar gebruiken)
•
4 eierdooiers
•
150 gram suiker
Ingrediënten voor de frambozencoulis
•
500 gram diepvries frambozen
•
100 gram suikerstroop
Ingrediënten voor het serveren
•
Bakje verse frambozen
•
11 blaadjes munt
•
Chocolade voor de garnering
Bavarois bereiden
•
Eierdooiers met de suiker kloppen tot ze lichtgeel
zijn.
•
Gelatine weken in koud water.
•
Melk aan de kook brengen.
•
Van het vuur af de chocolade door de melk roeren
totdat het gesmolten is.
•
Giet de melkchocolade al roerende bij het
eiermengsel.
•
Op zacht vuur het mengsel al roerende verwarmen
tot het begint te binden (Niet laten koken!)
•
Gelatine uitknijpen en toevoegen aan chocolade
mengsel, goed doorroeren.
•
Chocolade mengsel even in de koelkast zetten.
•
Ondertussen de slagroom half stijf kloppen.
•
Slagroom goed door het chocolademengsel roeren.
•
De bavarois in vormpjes doen en minimaal 4 uur
laten opstijven in de koelkast.
Frambozencoulis bereiden
•
Suikerstroop met de frambozen mixen in de blender.
•
Het mengsel koel bewaren.
Serveren
•
De frambozencoulis op een bordje doen.
•
De bavarois uit de vormpjes halen(als het lastig
gaat het schaaltje heel even in heet water houden, zodat de bavarois een beetje
smelt en loslaat als je hem omkiept) en midden in de coulis zetten.
•
Garneren met verse frambozen, munt en
chocolade.