Donderdag 2 mei 2013


Voorgerecht
Doperwten-pesto soep
Hoofdgerecht
Kaaspasta met zalm of vegaspekjes
Nagerecht
Limoenmousse

Doperwten-pesto soep
Recept voor 4 personen
750 ml water
375 gram bevroren doperwten
2 lente uitjes (in drie stukken)
1 theelepel zeezout
1 theelepel limoensap
4 eetlepels pesto
2 eetlepels pijnboompitjes

 
Bereiden:

Kook het water.
Voeg erwten, limoensap en lenteuitjes toe en kook 7 minuten.
Verwijder de lenteui.
Voeg de pesto en het zout toe.
Pureer de soep.
Rooster de pijnboompitjes.
Serveer in een soepkom met wat pijnboompitjes bovenop.
 

Kaaspasta
Recept voor 4 personen
300 gram pasta penne
250 gram champignons in plakjes
2 teentjes fijngesneden knoflook
4 eetlepels verse oreganoblaadjes
100 gram gerookte zalm of vegaspekreepjes
100 gram pittig geraspte kaas
200 ml room
Zout
Vers gemalen zwarte peper
4 eetlepels verse basilicum in reepjes
150 gram cherry tomaatjes door de midden gesneden
Bereiden:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking(voeg wel zout en een flinke scheut olijfolie aan het kookwater toe).
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht voor de saus.
Spoel de pasta goed af met koud water totdat de pasta volledig afgekoeld is, laat uitlekken en bewaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Voeg de champignonreepjes en oregano toe en bak tot de champignons lichtbruin zijn.
Voeg room toe, als de room warm is de kaas toevoegen, doorroeren totdat het gesmolten is. Als de saus te dik is wat kookwater van de pasta toevoegen.
Vers gemalen peper naar smaak toevoegen.
Bewaar de saus.
Voor het serveren de pasta door de warme saus roeren en verwarmen totdat de pasta goed heet is.
Cherrytomaatjes er voorzichtig doorroeren en even doorwarmen.
Pan van het vuur en de basilicumblaadjes er door scheppen.
Serveer met een salade.

Limoenmousse
Recept voor 4 personen
2 eetlepels yoghurt
50 gram suiker
geraspte schil van 1 limoen
1 eetlepel citroensiroop
0,75 dl citroensap
2 blaadjes gelatine
2 dl room
Bereiden:
Gelatine weken in koud water.
In kom suiker, yoghurt, schil en limoensiroop door elkaar kloppen. 
Citroensap verwarmen uitknepen gelatine erin oplossen(niet laten koken).
Citroengelei door het yoghurt mengsel roeren.
Slagroom lobbig kloppen en voorzichtig door het mengsel scheppen.
Glazen vullen en in de koelkast zetten voor minimaal 2 uur.