Vegetarische Chinese tomatensoep
Hoofdgerecht
Thaise mihoen
Nagerecht
Carameltaart / Caramelpie
Recepten
Chinese tomatensoep
Ingrediënten voor 6 personen
1 liter water
1 liter water
2 groentebouillon tabletten
1 prei in stukken
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 theelepel sechuan peperkorrels
1 ui in stukjes
1 teen knoflook fijngesneden
180 gram tomatenpuree
1 theelepel sambal badjak
1 theelepel sambal badjak
2 eetlepel Kikoman sojasaus
40 gram suiker
80 ml appelmoes
2 theelepels maïzena
50 gram rijstvermicelli in stukjes gebroken
1 lente-ui in ringetjes
Bereiden
80 ml appelmoes
2 theelepels maïzena
50 gram rijstvermicelli in stukjes gebroken
1 lente-ui in ringetjes
Bereiden
Breng het water aan de kook voeg de groentebouillontabletten, de prei, peperkorrels en de gemberwortel toe en laat een half uur tegen de kook aan trekken. Zeef de bouillon en bewaar, gooi de prei en de gemberwortel weg.
Bak ondertussen de ui en de knoflook lichtbruin, voeg tomatenpuree,
sambal en suiker toe en bak kort mee.
Roer het ui/knoflook/sambal/tomatenpuree/suiker mengsel, de sojasaus en de appelmoes door
de bouillon en roer tot alles het egaal gemengd is en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de maïzena met klein beetje koud water tot een
glad papje en meng door de soep.
Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken
terwijl je ondertussen goed roert om klonten te voorkomen en de maizena te
laten garen.
Bereid ondertussen de mihoen. Breek de mihoen in kleine stukjes. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan. Doe per keer een klein handje mihoen in de olie en frituur de mihoen tot ze lichtbruin zijn. Let op dit gaat heel snel. Laat de mihoen uitlekken op keukenpapier.
Breng de soep opnieuw aan de kook, de soep moet
superheet zijn.
Serveren
Verdeel 2/3 van de mihoenstukjes en de lente-ui ringetjes over de soepkommen en giet de kokendhete soep erover. Garneer met de overgebebleven mihoenstukjes.
Verdeel 2/3 van de mihoenstukjes en de lente-ui ringetjes over de soepkommen en giet de kokendhete soep erover. Garneer met de overgebebleven mihoenstukjes.
Thaise Mihoen
(voor vega versie tofu gebruiken en geen vissaus toevoegen)
Recept
voor 6 personen
450 gram kipfilet of
tofu in blokjes
450 gram eiermie
Wokolie
1 eetlepel gehakte knoflook
2 eetlepels geraspte
gemberwortel
200 gram prei in dunne ringen
2 rode uien in partjes
1 rode peper in ringetjes
zonder pit
200 gram witte kool in reepjes
2 eetlepels gele basterdsuiker
2 eetlepels Thaise vissaus (niet voor vega)
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels limoensap
Voor de garnering
Korianderblaadjes
1 rode peper zonder pitjes in ringetjes
Bereiden
Bereid de mie volgens de verpakking,
spoel goed af met koud water en roer er wat olie door en zet apart.
Verhit wat olie in een wok.
Roerbak de knoflook en de gemberwortel lichtbruin.
Voeg de kip/tofu toe en bak ze
bruin. Haal uit de pan en zet weg.
Verhit weer wat olie in de pan
en roerbak de groenten.
Schuif de groenten een beetje
opzij en giet het limoensap en de vissaus op de bodem van de pan, voeg de
suiker toe en roer tot de suiker opgelost is.
Meng de kip/tofu, de groenten
en de mihoen goed door elkaar en zorg dat alles goed heet is en breng verder op smaak met sojasaus.
Serveren
Garneer met de blaadjes
koriander en de rode peper.
Caramel Pie
Recept stagiere Hanze Hoogeschool
Ingredients(16 ppl)
300 gram of butter cookies
220 gram butter
200 grams condensed milk
2 tbsp honey
50 grams white chocolate
200 grams milk chocolate
300 gram of butter cookies
220 gram butter
200 grams condensed milk
2 tbsp honey
50 grams white chocolate
200 grams milk chocolate
Butter cookies crush into crumbs. Add 120 grams of butter and mix well. Cover a deep baking
dish wish baking paper and place the
cookie’s dough on the bottom composing a
well pressed base for pie.
Prepare the caramel. Condenced milk, 100
grams of butter and honey put together in a pan and cook over low heat
for 15-20 minutes until it gets thick,
constantly whisking to avoid
burning of the caramel. When it is ready, spread the caramel over cookie base with a spoon.
Melt chocolate on a water bath. Pour the
milk chocolate over the caramel. Place dish into freezer for 20-30 minutes. Cut
into strips.