Voorgerecht
Cheeserolls (recept in het Engels, stagiere Hanze Hogeschool)
Hoofdgerecht
Moussaka
Nagerecht
Meloenboot
Recepten
Cheese rolls
Ingredients ( for 40 people):
4 packs of pastry,
400 grams of soft cheese
500 gramms of mozzarella
4 small egg,
4 egg yolks,
10 tablespoons fat sour cream,
5 cloves of garlic,
Fresh herbs (dill, parsley, tarragon, cilantro)
10 tablespoons of butter
4 table spoons of cream
pepper,
Preparation:
For the
filling: chopped fresh herbs, and pass garlic through a press. Grate mozzarella and combine it with cream cheese
till it becomes a homogenous mass. Stir cheese mass with
garlic, pepper and herbs and add eggs to the filling. Also, add the sour
cream and mix.
Each
slice of dough roll out to a thickness
of about 2mm and cut into 2 pieces. Spread the filling evenly over dough pieces and roll to hide stuffed part.
Grease
a baking dish with butter. Put pieces like hemp, not too
tight. Beat the yolks with a fork with remaining butter and cream. Coat the
surface of the pie with this mixture. Bake at 180 C for about 35 minutes.
Moussaka
Voor
6 personen
3 middelgrote aubergines
Zout
Olijfolie
750 gram rundergehakt of vega gehakt
2 grote gesnipperde uien
3 teentjes knoflook fijngehakt
750 gram zoete rode tomaten, ontvelt en
fijngehakt
½ theelepel kaneel
½ theelepel kruidnagel
½ theelepel piment
½ theelepel suiker
2 laurierbladeren
Vers gemalen peper
1 dl (alcoholvrije) wijn
50 gram roomboter
50 gram bloem
6 dl warme melk
150 gram pittige goudse geraspte kaas
3 eieren waarvan 2 gesplitst
Versgeraspte nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiden:
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm.
Bestrooi ze met veel zout en laat ze 30
minuten in een vergiet met iets zwaars erop uitlekken.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en
bak het gehakt al om scheppend rul.
Voeg de ui toe en bak mee tot ze glazig zijn
en beginnen te kleuren.
Voeg de knoflook, tomaten, kruiden,suiker en
wijn toe en roer goed door.
Doe de deksel op de pan en laat 45 minuten
sudderen, af en toe omscheppen.
Spoel de aubergines goed af en dep goed
droog.
Bestrijk de aubergine plakken met olijfolie
en bak ze in de oven op 220 graden tot beide kanten goudbruin zijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem
toe, laat even doorkoken (maar niet bruin worden) en voeg de warme melk toe en laat circa 5 minuten doorkoken(goed blijven roeren met een garde om klontjes te voorkomen).
Voeg 2/3 van de geraspte kaas toe en laat
even smelten.
Haal de pan van het vuur.
Kluts 2 eierdooiers vermengd met een beetje
van de warme saus.
Roer de geklutste eieren door de saus.
Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte
nootmuskaat.
Klop 2 eiwitten stijf met een snufje zout.
Verdeel de aubergineplakken over de bodem van
een ingevette ovenschaal en strooi er een beetje zout over.
Roer het hele geklutste ei en de peterselie
door de gehaktsaus.
Verdeel de gehaktsaus over de aubergines.
Vermeng de kaassaus met de stijfgeklopte
eiwitten en giet de saus op het gehaktmengsel in de ovenschaal en strijk glad.
Bestrooi de moussaka met de rest van de kaas.
Bak de ovenschotel in circa 35 minuten goudbruin
in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat 10 minuten afkoelen, snijd in stukken en
serveer met een salade en wat brood.
Meloenboot
Hol een meloen uit. Gebruik de meloenstukjes en divers fruit om de boot te vullen en te versieren. Gebruik schillen en sateprikkers voor de mast.