Roedjak Manis
Hoofdgerecht
Pad thai
Nagerecht
Mango-limoenmousse
Roedjak manis
Recept voor 8 personen
Recept voor 8 personen
3 zoetzure appels ongeschild in
partjes
3 stoofperen ongeschild in
partjes
1 grote komkommer ongeschild in
plakjes
½ spitskool in reepjes
½ Ananas in blokjes
Ingredienten voor de
saus
1 rode pepers
2 theelepels tamarinde
2 volle eetlepels Javaanse
suiker
1 ½ theelepel trassi (voor
vega’ s niet!)
1 theelepel zout
Bereiden
Doe alle ingrediënten voor de
saus in de blender en maal fijn, voeg wat water toe zodat een mooie saus
ontstaat.
Serveren
Verdeel de groenten en het
fruit over de bordjes en doe er wat saus over.
Pad Thai
(voor vega versie geen garnalen en vissaus, maar extra tahoe toevoegen!)
Recept voor 6 personen
12 tijgergarnalen
350 gram rijstmie
3 el zonnebloemolie
1 eetlepel gehakte knoflook
2 eieren licht geklopt
1 eetlepel gedroogde garnalen
afgespoeld met heet water
2 eetlepels ingemaakte daikon
50 gram gebakken tahoe
½ theelepel gedroogde
chilivlokken
1 flinke bos knoflookbieslook
120 gram in stukken van 5 cm gesneden
115 gram taugé
25 gram geroosterde pinda’ s
grof gemalen
1 theelepel suiker 1 eetlepel
zoete sojasaus
2 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels tamarindesap
Voor de garnering
Korianderblaadjes
115 gram taugé
25 gram geroosterde pinda’ s
grof gemalen
Partjes limoen
Bereiden
Bereid de mie volgens de
verpakking en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een
wok. Roerbak de knoflook goudbruin.
Bak de garnalen mee tot ze roze
zijn. Haal uit de pan en zet weg.
Verhit weer een eetlepel olie
in de pan en roerbak de eieren en zet apart.
Verhit de rest van de olie in
de pan, voeg gedroogde garnalen, daikon, tahoe en chilivlokken toe.
Voeg mihoen toe en roerbak 5
minuten.
Voeg knoflookbieslook, helft
van de taugé, de pinda’ s en de suiker toe en breng op smaak met sofasaus,
vissaus en tamarindesap. Meng goed tot alles warm is.
Doe de garnalen en de roerei
weer in de pan en meng met de mie.
Serveren
Garneer met de rest van de
taugé, pinda’ s, blaadjes koriander en
limoenpartjes.
Mango-limoenmousse
Recept voor 4 personen
1 mango
Geraspte schil van 1/2 limoen
Sap van een halve limoen
1,5 dl slagroom
90 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels poedersuiker
Bereiden
Mango schillen en in stukken snijden, pureer
de mango. Voeg limoensap en schil toe.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker,
meng de yoghurt erdoor. Schep de mangopuree erdoor. Niet te lang roeren anders
gaat de luchtigheid eruit.
Verdeel de mousse over 4 glazen en zet 1 a 2
uur in de koelkast.
Serveer met een mangopartje