Donderdag 28 maart

Voorgerecht 
Beschuit met eiersalade (door de kinderen gemaakt o.l.v. Internationale studenten Hanzehogeschool, recept in het Engels)
Hoofdgerecht
Spinazie ei stampot met geroosterde bloemkool en appel-ui chutney
Nagerecht
Paashaas (idem)
Recepten
Beschuit met eiersalade

Biscuits with egg salad
Ingredients(50 ppl)
50 biscuits
20  eggs
400 gr mayones
2 teaspoons of grounded paper
3 paprika
1 cucumber
Directions
Place eggs in a medium saucepan with enough cold water to cover, and bring to a boil. Cover saucepan, remove from heat, and let eggs stand in hot water for 10 to 12 minutes. Remove from hot water, cool, peel, and chop.
In a large bowl, mix eggs, mayonnaise, pepper, and  choped paprika and cucumber.
Place one spoon on each bisquit. Refrigerate until serving.


Spinazie ei stamppot met geroosterde bloemkool en appel-ui chutney 
Ingrediënten spinazie ei stamppot voor 6 personen
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
4 eieren, hardgekookt
300 ml warme melk
50 g roomboter
300 gram verse spinazie, gewassen
300 gram halal rookworst(worst niet voor de vega’ s, maar  handje noten erbij)
½ theelepel saffraan, geweekt in 1 el melk
Ingrediënten voor de geroosterde bloemkool:
1 bloemkool, in kleine roosjes
Olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
Zout en peper
1 eetlepel gembersiroop
Beetje fijngesneden peterselie
Ingrediënten voor de appel-ui chutney:
1 grote ui, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
2 zoet zure appels, geschild, in kleine blokjes
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
Bereiden appel-ui chutney:
Bak de ui goudbruin in de olie.
Voeg de blokjes appel toe en bak even mee.
Voeg kaneel en suiker toe en haal van het vuur.
Breng op smaak met peper en zout.

Bereiden bloemkool:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkool en verdeel in roosjes, schik op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Kruid de bloemkool en besprenkel met olijfolie.
Bak de bloemkool circa 20-25 min in de oven tot ze beginnen te bruinen, zet dan de oven iets lager. Bak ze nog circa 10 minuten tot ze mooi bruin en beetgaar zijn.
Voor het serveren de geroosterde bloemkoolroosjes besprenkelen met gembersiroop en de peterselie erover strooien.

Bereiden worst:
Breng een pan met water aan de kook voeg de worsten in de verpakking toe, zet vuur heel zacht en laat in circa 15 minuten warm worden.
Bereiden stamppot:
Kook voor de stamppot de aardappels gaar in water met zout.
Giet af en stamp met de gepelde hardgekookte eieren fijn.
Roer er de melk en de roomboter door.
Roer er de spinazie door, laat goed heet worden op het vuur en voeg de saffraan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:
Serveer de stamppot met de worst in plakjes(niet voor de vega’ s, strooi er wat noten over) en de bloemkool en de appel en ui als bijgerechten ernaast.


Paashaas

Bunny cake
Ingredients(10 pieces)
2 baked 9-inch round white cake layers, cooled
1 tub  (8 oz.) Cool whipped Topping, thawed( equal to 230 gr)
1pkg.  (7 oz.) baker’ s angel flake coconut
Suggested decorations: licorice, gumdrops, jelly beans
Making it
LEAVE 1 cake whole. Use serrated knife to cut remaining cake into 3 pieces as shown in diagram. (See Tip.) Arrange on large foil-covered board or platter to resemble a bunny's head and bow tie, using small amount of COOL WHIP to attach pieces to each other.
FROST cake with remaining COOL WHIP.
SPRINKLE with coconut. Decorate with remaining ingredients as shown in photo. Keep refrigerated.