Dinsdag 26 maart 2013

Voorgerecht
Gevulde saladerolletjes (door de kinderen gemaakt o.l.v. Internationale studenten Hanzehogeschool, recept in het Engels)
Hoofdgerecht 
Spinazietaart met salade voor Pasen
Nagerecht 
Zoete paaseieren (idem)

Recepten


Gevulde slarolletjes
Salad rolls

Ingredients(served for 50 ppl)

5 heads of salad 
800 g  soft cheese
200 g gouda cheese
garlic 
herbs

Method

Mix soft cheese,  grated gouda cheese, choped herbs and garlic in a big bowl. Roll the mixture in salad leaves.


Spinazietaart 

Recept voor 6 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart (uit de vriezer)
450 gram vers gekookte spinazie, goed uitgelekt in een zeef. 
1 gesnipperde ui
2 teentje fijngesneden knoflook
4 geklutste rauwe eieren
2 eetlepels crème fraiche
50 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes door de midden gesneden
150 gram fetahttp://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&c=19&mc=imp&pli=6324191&PluID=0&ord=3576252&rtu=-1
100 gram kalkoenspekjes (voor vega’ s weglaten)
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het deeg voor hartige taart ontdooien.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan.
Fruit de ui samen met de knoflook in een andere pan.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en laat even pruttelen.
Kluts de eieren met de crème fraiche en voeg peper en zout naar smaak toe (niet teveel zout, kalkoenspekreepjes en feta zijn ook zout).
Roer het ei/creme fraiche mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta toe.
Goed blijven roeren en zachtjes laten koken tot het ei gestold is en alles een beetje ingedikt is.
Bakblik invetten en bekleden met het deeg voor hartige taart.
Het spinaziemengsel in het bakblik gieten.
Cherrytomaatjes er bovenop leggen en er een beetje indrukken.
Geraspte kaas erover strooien en de randen van het deeg omvouwen over de taart.
Bak circa 30 minuten in de oven op 200 graden.
 



Salade voor pasen

Recept als bijgerecht voor 8 personen

450 gram geschilde aardappels in blokjes
1 venkelknol in blokjes
300 gram maïs
1 rode paprika
Handje fijn gesneden peterselie
Restant van het eiwit in blokjes zie bij dressing

Dressing
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel pittige kerriepoeder
1 theelepel grove mosterd
Peper en zout

Garnering
8 hardgekookte eieren
4 Zwarte olijven
Stukje rode paprika
1 wortel
Snijd de eieren met een scherp mesje in het midden in met een zigzagpatroon, haal de helften van elkaar af maar laat het eidooier heel. De andere helft eiwit snijd je in blokjes en gebruik je voor de salade. Op de helft van het ei met het eigeel maak je kleine oogjes van twee kleine rondjes zwarte olijf en een mond van wortel reepjes. Zie foto hieronder voor idee

Bereiden salade
Breng een pan met water aan de kook. Voeg aardappel en venkel blokjes toe en kook circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen. 
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een glazen pot en schud goed door elkaar.
Meng alle ingrediënten door elkaar en schep de dressing erdoor. Laat een tijdje staan om de smaken goed te laten mengen.

Serveer de salade naast de spinazietaart met een eierkuiken erbovenop
.

 


Zoete paaseieren
Sweet Easter eggs
Ingredients
Serves: 25
700g biscuits (butter cookies)
200 butter or margarine
170g (6 oz) sugar
400ml cream
200 g shredded coconut
200 g dried apricots
Preparation method
1.Butter soften at room temperature 
2. Cream together butter and half of sugar till light and fluffy
3. Shake cream and the rest of the sugar with electric mixer.
4 Biscuits blender  and mix with sweet butter mass  and creams.
4. Divide the received dough into roughly 25 pieces
5. Flatten the dough gently on the palm and place dried apricot onto center of the dough. Lift the ends up and give it a gentle roll and finish the rest 
6. Cover the formed cakes with shredded coconut and refrigerate for 1 hour