Paprika, courgette, aardappelsoep
Hoofdgerecht
Gevulde paprika's met Turks brood en komkommersalade
Nagerecht
Zomerse "Tiramisu"
Recepten
Paprika, courgette, aardappelsoep
Ingrediënten
voor 6 personen
2 uien, fijngesnipperd
2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
gesneden
3 groentebouillonblokjes of 150 gram bouillonpoeder
1,2 liter water
50 ml olijfolie
1 flinke theelepels Provençaalse kruiden
1 flinke snuf cayennepeper
1 teentje knoflook uit de knijper
1/2 stokbrood, in blokjes gesneden
Bereiden
Verhit 50 ml
olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze lichtbruin zijn.
Doe de
paprikablokjes, courgetteblokjes, aardappelblokjes groentebouillonpoeder bij de
uien en bak een paar minuten mee.
Overgiet met
het water en breng aan de kook.
Zet het vuur
zachter en laat de soep 30 minuten pruttelen.
Meng de
overgebleven olijfolie met Provençaalse kruiden, cayennepeper en knoflook.
Giet de
gekruide olijfolie over de stokbroodblokjes, schep goed om en bak de croutons krokant
in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Mix de soep
glad met een staafmixer, serveer met de croutons.
Gevulde paprika’s
Ingrediënten voor 4 personen
500 g rundergehakt
50 gram risottorijst, beetgaar gekookt
3 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
1 flinke theelepel kerriepoeder
1 flinke theelepel gemalen koriander
3 eetlepels hot ketchup
4 gele paprika's
200 ml vleesbouillon
2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het gehakt met de rijst, de bosuitjes, het kerriepoeder, de hot ketchup en de koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd een kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar het kapje voor de garnering. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal, verdeel het amandelschaafsel over de paprika’s.
Schenk de bouillon op de bodem van de ovenschaal.
Meng in een kom het gehakt met de rijst, de bosuitjes, het kerriepoeder, de hot ketchup en de koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd een kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar het kapje voor de garnering. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal, verdeel het amandelschaafsel over de paprika’s.
Schenk de bouillon op de bodem van de ovenschaal.
Dek de schaal af met een deksel of
aluminiumfolie en bak de paprika's 30 minuten in de oven.
Verlaag de ovenstand naar 180 graden en laat de paprika’s onafgedekt in 15 minuten bruin worden.
Verlaag de ovenstand naar 180 graden en laat de paprika’s onafgedekt in 15 minuten bruin worden.
Serveer met komkommersalade, het rauwe paprikadakje
en Turks brood.
Komkommersalade
1 komkommer
1 flinke eetlepel balsamicostroop
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en meng met de
balsamicostroop.
Zomerse “tiramisu”
Ingrediënten voor 6 personen
250 g mascarpone
50 gram witte basterdsuiker
175 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml slagroom
12 dikke lange vingers
150 gram frambozen
200 ml vanillevla
2 eetlepels cacao
Bereiden
Klop met de mixer de mascarpone luchtig
met de basterdsuiker en 50 ml sinaasappelsap. Verdeel de mascarpone over de
bodems van de schaaltjes. Klop in een andere kom de slagroom half stijf.
Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Dompel de lange vingers één voor één in het sap en leg ze naast elkaar op de laagjes mascarpone. Druk de lange vingers een beetje in de mascarpone en verdeel de frambozen erover.
Verdeel de vanillevla over de schaaltjes en strijk glad. En doe er als laatste een laagje slagroom op. Dek af met folie en zet de schaaltjes circa twee uur in de koelkast.
Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met behulp van een theezeefje gelijkmatig met de cacao.
Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Dompel de lange vingers één voor één in het sap en leg ze naast elkaar op de laagjes mascarpone. Druk de lange vingers een beetje in de mascarpone en verdeel de frambozen erover.
Verdeel de vanillevla over de schaaltjes en strijk glad. En doe er als laatste een laagje slagroom op. Dek af met folie en zet de schaaltjes circa twee uur in de koelkast.
Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met behulp van een theezeefje gelijkmatig met de cacao.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier uw reactie.