Dinsdag 27 augustus 2013

Voorgerecht
Gevulde courgettes / zu-canous
Hoofdgerecht
Ovenschotel met pangasusfilet, bloemkool en aardappelschijfjes
Nagerecht
Wafels met aardbeienkwark

Recepten
Gevulde courgettes/ Zu-canoes
Recept stagiere Hanze Hoogeschool.
Ingredients(8 ppl)
2 medium 2-inch-wide zucchini
1/2 teaspoon salt, divided
1/2 teaspoon freshly ground pepper, divided
3 tablespoons extra-virgin olive oil
1 tablespoon vinegar
1 cup quartered grape tomatoes
1/2 cup diced mozzarella cheese, preferably fresh
1/4 cup thinly sliced fresh basil
Preparation
Trim both ends off zucchini; cut in half lengthwise. Cut a thin slice off the backs so each half sits flat. Scoop out the pulp, leaving a 1/4-inch shell. Finely chop the pulp; set aside.
Sprinkle the zucchini halves with 1/4 teaspoon olive oil, salt and pepper. Place the zucchini halves in a dish in and put them in an oven of 200 degrees for 12 minutes.  
Whisk oil, vinegar, shallot and the remaining 1/4 teaspoon each salt and pepper in a medium bowl. Add tomatoes, cheese, basil and the reserved zucchini pulp; toss to combine. Divide the filling among the zu-canoes.

Ovenschotel met pangasusfilet, bloemkool en aardappelschijfjes Recept voor 4 personen
1 bloemkool, in roosjes
2 el olijfolie
2 uien, in ringen
300 g pangasiusfilet
2 tl kerriepoeder
700 gram aardappelschijfjes
200 ml crème fraîche
100 g geraspte jonge kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de bloemkool in water met zout in 8 min. beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
Snijd ondertussen de vis in stukken.
Bestrooi de vis met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
Verdeel de bloemkool over de bodem van de ingevette ovenschaal.
Leg de ui en vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover.
Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes.
Bak in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. 

Wafels met aardbeien kwark
Voor 4 personen
500 ml aardbeien kwark
pakje kleine krokante Belgische wafels
Bereiden
Leg op 4 borden een wafel, verdeel de kwark erover en dek af met een wafel en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie.